De tuin rondom B&B Plattestien is onlosmakelijk verbonden met onze woning. Voor ons destijds één van de redenen om op “den buiten” te gaan wonen. Niet dat wij ons als echte plantenkenners beschouwen. Onze aandacht bij het ontwerpen is veeleer gegaan naar het lijnenspel en het groter geheel dat zich ontrolt tegen de achtergrond van het Hallerbos en de vallei van de Steenputbeek. De tuin heeft genoeg hoekjes en kantjes om uw eigen plekje te vinden om wat te verpozen.

  

Siertuin

In een eerste fase werd het erf ontdaan van alle cement en beton en kreeg een groene invulling. In een volgende fase werd een tuin opgezet waarin verschillende waterpartijen de hoofdrol spelen. Een laatste compartiment van de siertuin is de “heidetuin” waar een aantal zuurminnende planten werden samengebracht. Deze zijn geplant rond een rechthoekig grasveld dat de exacte afmetingen heeft van een badmintonterrein! En als u ergens in de tuin een keramiekwerk ziet, dan is de kans groot dat dit een productie is van de vrouw des huizes!

Boomgaard

Kort na aankoop van ons landgoed werden in 1985 acht hoogstammen aangeplant. In 2011 worden nog eens 19 hoogstammen bij geplant. Het betreft hier een bonte verzameling van meestal oude fruitsoorten. Elk jaar is het dan uitkijken naar de opbrengst. Onze oudste appelaars hebben ons vorig jaar zo’n 350 liter lekker appelsap opgebracht, waarvan u ook kan proeven. In de boomgaard staan ook een aantal kriekelaars, waarvan 2 Schaarbeekse. Het is deze soort krieken waarmee men het echte authentieke kriekenbier van de streek brouwt.

Moestuin

De moestuin is onze laatste aanwinst. De tuin is voldoende groot om in de voedselbehoeften van 2 personen te voorzien. De uitbating van de tuin wordt zoveel mogelijk gedaan volgens de principes van de biologische tuinbouw. Spuiten is uiteraard uit den boze. Deze tuin heeft ons geleerd hoe hard men soms moet werken om gezond voedsel op de tafel te kunnen brengen. De strijd tegen de beestjes is inderdaad soms zeer ongelijk. Ook zijn we veel bewuster geworden van de invloeden van het weer en de seizoenen op alles wat groeit en bloeit.